Starlink, viitorul serviciu de internet bazat pe un mare număr de sateliţi aflaţi în continuă mişcare, va intra într-o primă fază de testare restrânsă în luna iulie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Elon Musk a declarat că peste trei luni va debuta primul test al serviciului Starlink. Este vorba de un aşa numit test “private beta”, în cadrul căruia doar un număr mic de utilizatori vor fi invitaţi să participe.

Peste alte trei luni, în octombrie, Starlink va intra într-un beta test extins. Conform lui Musk, în această fază, serviciul va fi testat în regiuni aflate la o altitudine înaltă.

Lansarea oficială va avea loc undeva spre finalul anului, când Starlink va fi disponibil în Statele Unite şi Canada.

Din 2021, va începe extinderea globală. Starlink va deveni disponibil, treptat, în mai multe ţări din lume.

Până acum, au fost efectuate 6 lansări a câte 60 de sateliţi, din cele câteva mii de sateliţi care vor compune reţeaua Starlink. Parte a reţelei va fi folosită în scopuri militare, cercetare şi explorare.

Sateliţii din cadrul Starlink se vor afla în continuă mişcare în jurul Pământului, “pasând” conexiunea cu staţiile de la sol de la unul la altul. Aceştia vor orbita la o altitudine mai joasă decât sateliţii geostaţionari, folosiţi până acum în comunicaţii.

Datorită faptului că se vor afla mai aproape de Pământ, aceştia vor oferi o conexiune mai consistentă, cu o latenţă mai mică şi viteză de transfer mai mare.

Compania mai are, între timp, de obţinut aprobările de funcţionare din partea autorităţilor locale din fiecare ţară, înainte de putea opera.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.