Premierul Ludovic Orban spune că platforma IMM Invest va fi operaţională în curând şi că, în urma problemelor apărute, este construită o aplicaţie care să fie 100% funcţională. El spune că nu se merge pe principiul, primul venit, primul servit.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ludovic Orban a fost întrebat joi, într-o conferinţă de presă, ce se întâmplă cu programul IMM Invest. 

“Va fi operaţional cât de curând posibil. Au fost probleme la aplicaţia care a fost utilizată. În urma problemelor care au apărut, se construieşte o aplicaţie care să fie bine certificată, care să fie 100% funcţională, că va fi vineri, că va fi luni, că va fi marţi, nu pot să vă spun acum, acest lucru îl va anunţa ministrul Finanţelor când va fi 100% convins şi cu sprijinul partenerilor care colaborează la acest proiect, când va fi 100 % convins că platforma e funcţională”, a afirmat premierul.

El a spus că în cadrul acestei platforme nu se merge pe principiul primul venit, primul servit şi fiecare aplicaţie a fiecărei firme este analizată şi procesată.

“Am văzut foarte multe informaţii greşite. Nu se merge pe principiul primul venit, primul servit, cum a fost, de exemplu, pe ajutorul de minimis. Este o înscriere în aplicaţie, Fondul de Garantare analizează, procesează fiecare aplicaţie a fiecărei firme, urmând ca ulterior băncile care sunt implicate în acest proiect, să ia deciziile legate de acordarea creditelor pentru capital de lucru sau pentru investiţii”, a explicat primul ministru.

Ludovic Orban a mai spus că există un interes din partea sistemul bancar legat de IMM Invest.

“Va fi cât de curând funcţională, nu trebuie să existe niciun fel de îngrijorare din partea mediului de afaceri, din partea întreprinderilor mici şi mijlocii, toate firmele care se pot califica, vor beneficia de facilităţile care sunt prevăzute. Am crescut plafonul de la cinci miliarde la plafonul de 15 miliarde, a existat interes din partea sistemului bancar, băncile au subscris pentru un capital mai mare de 20 de miliarde, deci există practic o determinare din partea băncilor de a se implica în finanţarea companiilor în cadrul IMM Invest, ca atare să aibă încredere că programul va fi funcţional şi va fi accesul practic cât mai facil posibil”, a mai precizat Orban.

Ministrul Finanţelor Florin Cîţu a anunţat săptămâna trecută, că începând de din data de 17 aprilie, IMM-urile din România au acces la programul IMM Invest, prin care pot beneficia de credite garantate cu până la 90%.

”Astăzi, la ora 10:00, am început cel mai amplu program de susţinere a IMM - IMM Invest. Cu un simpluclick şi completarea unui formular, IMM au acces la credite garantate  cu până la 90% pentru investiţii şi capital de lucru. Guvernul României porneşte al treilea prorgram important, după programul cu şomajul tehnic şi  cel al amânării ratelor clienţilor la bancă. Este important nu doar prin dimensiune, dar tot astăzi începem şi etapa a doua, cea de repornire a economiei. Faţă de celelate două programe, IMM Invest nu are nicio condiţionalitate, se adresează tuturor IMM, nu doar celor afectate de criza coronavirus. Este un program care poate fi accesat tot timpul anului, dar implicaţiile sunt pe termen lung. Este un program prin care începem  repornirea economiei”, a declarat ministrul.

La puţin timp după aceea, site-ul s-a blocat.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.