Premierul Ludovic Orban a oferit, joi seară, explicaţii cu privire la ordinul care viza intrarea în carantină, la domiciliu, a persoanelor care veneau din afara ţării şi a spus că erau câteva judeţe unde locurile de carantinare erau aproape pline. ”Oricine vine din zone roşii intra în carantină instituţionalizată”, a spus premierul.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”A fost o explicitare, după părerea mea nenecesară, după un ordin al lui Arafat în care era prevăzut că, în mod excepţional, unde nu mai există locuri de carantină, carantina să se facă la domiciliu. Nu a fost un ordin care duce la anularea obligaţiei celor care vin din zonele roşii să intre în carantină instituţionalizată. Oricine vine din zone roşii intra în carantină instituţionalizată. În momentul în care a fost emis ordinul lui arafat erau 4-5 judeţe unde ar fi fost atinsă capacitatea carantinării. Din fericire nu a fost necesar să apelăm la acest punct”, a declarat, joi seară, la Digi 24, Ludovic Orban.

Acesta a explicat că la ora actuală avem peste 12.000 de locuri de carantină instituţionalizată.

”Am solicitat constant prefecţilor să apeleze la toate căile posibile pentru a se recurge la această carantinare institutionalizată. Repet, cine vine din zona roşie, intră în continuare în carantină instituţionalizată”, a mai spus premierul.
”În ceea ce priveşte tratarea la domiciliu a persoanelor infectate este ultima optiune. Încercăm să găsim o soluţie, poate tot în spaţii de carantină, astfel încât persoana infectată care nu are simptome sau are simptome uşoare, să nu se trateze la domiciliu pentru a nu pune în pericol familie sa. Şi vor sta în spaţii de carantină instituţionalizată”, a mai explicat premierul.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.