Germania a înregistrat în ultimele 24 de ore alte 2.537 de contaminări cu noul coronavirus, iar bilanţul total a crescut la 123.013 de cazuri, a anunţat luni Institutul de boli infecţioase Robert Koch, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Acest bilanţ se află în scădere a treia zi consecutiv - după ce duminică s-au înregistrat 2.821 de cazuri noi, iar sâmbătă 4.133.

Germania a cunoscut anterior patru zile de creştere a numărului cazurilor noi.

Potrivit institutului, luni s-au înregistrat 126 de morţi, iar bilanţul total a crescut la 2.799 de morţi de a începutul epidemiei.

În acest context - de scădere a epidemiei -, mai mulţi oficiali politici de rang înalt au lansat o dezbatere cu privire la o posibilă relaxare a restricţiilor şi reglementărilor privind ”distanţarea socială” implementate în vederea unei opriri a răspândirii SARS CoV-2.

O reuniune prin videoconferinţă cu cancelarul Angela Merkel este prevăzută miercuri.

Cancelarul şi autorităţile din cele 16 landuri germane aşteptau luni recomandările Academiei Naţionale germane de Ştiinţe.

Ministrul-preşedinte al landului Renania de Nord-Westfalia - cel mai populat din ţară - Armin Laschet (CDU) a insistat asupra importanţei unei relaxări a restricţiilor.

El a propus o redeschidere a magazinelor mici, după modelul aplicat micilor brutării - în care să nu se afle mai mult de doi clienţi în acelaţi timp.

”De ce n-ar funcţiona acest lucru şi în alte magazine?”, s-a întrebat el duminică seara la ZDF, îndemnând la o ”întoarcere responsabilă la normal”.

Autorităţile federale şi regionale germane au dispus la jumătatea lui martie să se închidă cea mai mare parte a magazinelor, piscinelor, sălilor de sport, barurilor, discotecilor şi bordelurilor şi au interzis spectacole şi slujbele religioase.

Şcolile sunt de asemenea închise, iar numeroase întreprinderi şi-au suspendat producţia.

Ultimele proiecţii ale unor mari institute macroeconomice germane preconizează o contracţie de 9,8% a Produsului Intern brut (PIB) în trimestrul al doilea - de două ori mai mare decât cea care a urmat crizei financiare din 2009.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.