Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Inginerie Electrică ICPE-CA Bucureşti a anunţat joi că acum colaborează cu INCD Turbomotoare Comoti şi cu alte institute naţionale de cercetare şi universităţi la dezvoltarea unui sistem de ventilaţie mecanică destinat tratării persoanelor infectate cu Covid-19.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Inginerie Electrică ICPE-CA Bucureşti îşi mobilizeză resursele ştiinţifice şi tehnice în sprijinul eforturilor la nivel naţional pentru identificarea de soluţii inovatoare pentru managementul epidemiei de coronavirus. Pentru a susţine acoperirea acestei nevoi urgente, ICPE-CA îşi coordonează eforturile în parteneriat cu instituţii de cercetare similare, agenţi economici sau autorităţile abilitate şi pune în slujba comunităţii cunoştinţele, expertiza şi infrastructura pentru a identifica noi soluţii pentru combaterea, prevenirea sau tratarea îmbolnăvirilor cu coronavirus.

Astfel, ICPE-CA colaborează cu INCD Turbomotoare Comoti şi cu alte institute naţionale de cercetare şi universităţi la dezvoltarea unui sistem de ventilaţie mecanică destinat tratării persoanelor infectate cu Covid-19", informează institutul.

De asemenea, beneficiind de infrastructură de ultimă generaţie pentru prototiparea rapidă de tip imprimantă 3D, ICPE-CA arată că a identificat o serie de componente destinate echipamentelor de protectie si tratament.

"În acest sens, institutul nostru a iniţiat o serie de discuţii şi parteneriate cu agenţi economici pentru producţia de echipamente specifice", mai informează institutul.

ICPE-CA în parteneriat cu MGM Star Construct oferă soluţii pentru funcţionalizarea antimicrobiană şi cu potenţial antiviral a măştilor şi  instrumentarului medical prin depunerea de straturi subţiri nanostructurate.

 


 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.