Cooper Gallery din oraşul englez Barnsley se numără între muzeele şi galeriile de artă care au ales să ofere publicului ca variantă de petrecere a timpului liber în perioada de izolare la domicilu rezolvarea de puzzle-uri.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Zilnic, galeria Cooper lansează pe reţelele de socializare - gratuit - provocarea, folosindu-se de câte o lucrare de artă din colecţia sa, care cuprinde 400. În plus, oferă informaţii mai puţin cunoscute despre diverse opere.

Între acestea, „Palatul Dogilor, Veneţia” - de Louis Thienon, „Café de Galata, Constantinople” - de Charles Theodore Frère, puzzle rezolvat în puţin peste 4 minute, „Lady Holding a Book” - de I. Sabatini şi portretul lui Watter Joe, pictat de Abel Hold. Cooper Gallery găzduieşte picturi din secolele XVII - XX, inclusiv opere ale lui JMW Turner.

„Lady Holding a Book”, de I. Sabatini
„Lady Holding a Book”, de I. Sabatini

Oameni din întreaga lume au încercat să soluţineze mozaicul în cel mai scurt timp, scrie BBC. Cel mai bun timp scos pentru puzzle-uri, realizate până acum din 80 de piese pentru o operă, este afişat ulterior.

Pentru luna viitoare există planuri de organizare a unei competiţii în care participanţilor le va fi cerut să rezolve o serie de mozaicuri.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.