Guvernul discută, în şedinţa de joi, o OUG care prevede, printre altele, acordarea de stimulente financiare cadrelor medicale care se află în prima linie de luptă împotriva coronavirus.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Guvernul s-a reunit în şedinţă, joi, pe ordinea de zi având un proiect de OUG pentru aprobarea unor măsuri de sprijin decontate din fonduri europene, ca urmare a răspândirii coronavirusului COVID-19, pe perioada stării de urgenţă.

”Între acele măsuri se află şi stimulentul de risc pentru personalul medical care acum se află în prima linie”, a spus ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloş, în şedinţa de Guvern.

Proiectul de OUG prevede, la Art. 8, ”Se aprobă decontarea din fonduri europene aferente Programului operaţional Capital Uman, conform regulilor de eligibilitate stabilite la nivelul Programului şi respectiv a Ghidurilor Solicitantului, a unui stimulent de risc aplicat salariului existent pentru medici şi personal medical implicati direct in tratamentul pacientilor infectati cu COVID-19 precum şi decontarea echipamentelor şi materialelor de protecţie pentru lucrătorii de sănătate implicaţi direct în tratamentul COVID-19”.

Detaliile referitoare la stimulente vor fi stabilite în şedinţa de Guvern.

Anterior, preşedintele Klaus Iohannis a afirmat că a discutat cu premirul Ludovic Orban despre acrdarea unor stimulente financiare cadrelor medicale care luptă împotriva coronavirus, apreciind că ”o sumă onorabilă” ar fi 500 de euro lunar.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.