Proiectul "Teleşcoala", emisiunea produsă integral de Televiziunea Română, în colaborare cu Ministerul Educaţiei şi Cercetării, va fi extinsă şi va difuza şi lecţii în limba maghiară.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

TVR va realiza proiectul “Teleşcoala” cu conţinut didactic şi pentru elevii care studiază în limbile minorităţilor naţionale. În grilele TVR, emisiunile pentru minorităţi au emisie zilnică şi ţin astfel la curent grupurile entice reprezentative cu cele mai noi informaţii.

Astfel, pe TVR 3, dar şi în grila de programe a studiourilor teritoriale din Târgu-Mureş şi Cluj, elevii care învaţă în şcoli cu predare în limba maghiară vor avea acces, de luni până vineri, la cursuri conform programelor şcolare la următoarele discipline: limba şi literatura maternă, matematică, fizică, chimie, istorie, geografie, biologie, informatica şi stiinţe sociale.

Producţia se va realiza într-un studiou virtual, cu mijloace tehnice şi artistice performante, în Studioul Regional TVR Târgu Mureş.

În contextul în care instituţiile de învăţământ din România au fost închise în urma crizei declanşate de epidemia de COVID-19, Televiziunea Română respectă misiunea sa publică şi oferă elevilor posibilitatea de a păstra contactul cu materiile de învăţământ prin intermediul unei emisiuni de televiziune prezentată sub forma unor lecţii, de luni până vineri: „Teleşcoală”.

"Teleşcoala" este o emisiune produsă integral de Televiziunea Română, în colaborare cu Ministerul Educaţiei şi Cercetării care furnizează tematica, ordinea lecţiilor şi profesorii care vor susţine cursurile.

Cursurile se vor găsi atât pe canalul Youtube al TVR, cât şi pe site-ul www.tvr.ro.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.