Cetăţeanul român care a călătorit cu un avion al unei companii private de la Madrid la Bucureşti deşi fusese confirmat în Spania ca fiind infectat cu coronavirus este cercetat într-un dosar penal pentru zădărnicire a combaterii bolilor. Până în prezent, pentru această infracţiune au fost deschise 40 de dosare penale.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Grupul de Comunicare Strategică a anunţat că Poliţia de Frontieră a deschis dosar penal pe numele cetăţeanului român care a călătorit, cu aeronava unei companii aeriene private, pe relaţia Madrid – Bucureşti, deşi a fost depistat ca fiind infectat cu noul tip de coronavirus în Spania.
 
Cercetările se desfăşoară pentru infracţiunea de zădărnicire a combaterii bolilor.
 
Până în prezent, prin structurile abilitate ale MAI, au fost întocmite 40 de dosare penale, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 352 alin. 1 Cod Penal.

Un român îmbarcat la Madrid, cu diagnostic de coronavirus emis de autorităţile spaniole, a călătorit marţi la bordul unui avion cu aproximativ 60 de pasageri, cu destinaţia Bucureşti, fiind preluat cu izoleta de la Aeroportul ”Henri Coandă” şi transportat la Institutul ”Matei Balş”.

”În cursul zilei de 17 martie a.c., pe Aeroportul Otopeni, a aterizat o aeronavă cu pasageri la bordul căreia se afla un cetăţean român, îmbarcat la Madrid, care a prezentat un certificat medical eliberat de autorităţile spaniole care confirmă infectarea cu noul coronavirus (COVID-19). Persoana în cauză NU a respectat recomandarea autorităţilor spaniole, prevăzută în document, de a rămâne în autoizolare timp de 14 zile”, anunţa, anterior, Grupul de Comunicare Strategică.
 
Persoana a prezentat pe parcursul zborului simptome specifice şi a fost preluată de personalul DSP prezent la aeroport şi transportată cu izoletă la INBI Matei Balş. 
 
Cei aproximativ 60 de pasageri din aeronavă au fost identificaţi, pentru declanşarea urgentă a anchetei epidemiologice.
 
”Menţionăm că pasagerii, venind dintr-o zonă afectată, au obligaţia de a se autoizola 14 zile”, preciza Grupul de Comunicare Strategică.
 
Aeronava aparţine unui operator privat.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.