Liderul interimar al PSD, Marcel Ciolacu, afirmă că a primit răspuns de la preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, la scrisoarea trimisă de PSD privind modificările la legislaţia electorală făcute de PNL. "Comisia Europeană spune Stop modificărilor electorale făcute de Guvernul PNL! (...) Este suficient de clar, domnule Orban? Sau aşteptaţi sancţiunile Comisiei pentru a vă opri??", arată Ciolacu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Comisia Europeană spune STOP modificărilor electorale făcute de Guvernul PNL! O spune extrem de clar doamna Ursula von der Leyen, preşedintele Comisiei Europene, răspunzând scrisorii #PSD prin care am atras atenţia asupra #derapajelor anti-democratice făcute de PNL prin modificarea legislaţiei electorale cu puţin timp înainte de alegeri", afirmă Marcel Ciolacu marţi, într-o postare pe Facebook.

El prezintă şi un fragment în care se arată că: "Pentru apărarea democraţiilor noastre este esenţial ca alegerile să fie protejate în toate statele membre. (...) Comisia de la Veneţia recomandă ca elementele fundamentale ale legilor electorale, în particular procedura sistemului electoral, componenţa comisiilor electorale şi delimitarea circumscripţiilor electorale, să nu fie modificate cu mai puţin de un an înainte de alegeri sau ar trebui să fie prevăzute în Constituţie sau într-un act normativ de nivel superior.”

"Este suficient de clar, domnule Orban? Sau aşteptaţi sancţiunile Comisiei pentru a vă opri??", adaugă Ciolacu.

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, vorbea, în scrisoarea trimisă în ianuarie oficialilor europeni, despre faptul că ”forţele politice care guvernează în prezent România doresc să impună modificări structurale, de amploare, asupra sistemul electoral”. ”Partidele care guvernează în România abuzează astfel de mandatul limitat dat de Parlament şi întreprind demersuri care riscă să afecteze încrederea în democraţia românească şi statul de drept”, arăta Ciolacu în scrisoarea trimisă preşedintelui Comisiei Europene, Grupului social- democrat, preşedintelui Parlamentului European şi europarlamentarilor.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.