Agenţia France-Presse a obţinut marţi şase nominalizări la diverse categorii ale concursului World Press Photo 2020, între care cea pentru fotografia anului, principala recompensă a prestigioasei competiţii de fotojurnalism.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Yasuyoshi Chiba, fotograf cu sediul la Nairobi, a fost nominalizat la categoria "World Press Photo of the Year" şi la categoria "General News - Singles" pentru clişeul cu un tânăr recitând un poem în mijlocul manifestanţilor care cereau un regim civil la Khartoum, în Sudan.

Nicolas Asfouri, fotograf de la Beijing, a fost selectat la categoria "Story of the Year" - un nou premiu major introdus în 2019 - pentru o serie de imagini de la manifestaţiile pro-democraţie din Hong Kong. Activitatea sa a fost nominalizată şi la categoria "General News - Story of the Year". 

La categoria "Sports", Oli Scarff a obţinut o nominalizare pentru fotografia unei mulţimi de suporteri din Liverpool care a scandat pe străzile oraşului după victoria lor contra Tottenham Hotspur în finala UEFA.

O altă fotografie, realizată pentru AFP de fotograful independent Sean Davey, care imortalizează o fetiţă cu mască care se joacă cu prietenii într-un centru de primiri din Australia, în timpul incendiilor violente de pădure, a fost selectată la categoria "Contemporary Issues". 

Juriul a făcut 44 de nominalizări dintre aproape 74.000 de imagini trimise de 4.000 de fotografi din lumea întreagă, au transmis organizatorii concursului de la Amsterdam. 

Printre alte imagini selectate la categoria "World Press Photo of the Year" se află cea a unei femei în doliu după prăbuşirea avionului 302 al Ethiopian Airlines, realizată de un fotograf al agenţiei Associated Press, şi o imagine cu studenţi care se luptă cu Poliţia în timpul unei manifestaţii antiguvernamentale în Algeria, realizată de un fotograf al agenţiei germane DPA. 

Laureaţii vor fi anunţaţi în timpul unei ceremonii care va acorda premiile pe 16 aprilie în capitala olandeză. 

În 2019, fotograful de la Getty John Moore a fost recompensat cu premiul pentru fotografia anului pentru imaginea unei fetiţe din Honduras care plânge în timp ce mama ei este percheziţionată de un agent al poliţiei de frontieră americane. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.