Muzeul Auschwitz i-a cerut miliardarului american Jeff Bezos să retragă de pe platforma Amazon cărţi antisemite pentru copii, scrise în perioada nazistă, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Între cărţile menţionate se numără şi “Der Giftpilz” (Ciuperca otrăvită), publicată iniţial în limba germană, în 1938, avându-l ca autor pe Julius Streicher. Streicher a scris încă două cărţi pentru copii, toate disponibile pe Amazon, dar a fost şi fondatorul ziarului nazist “virulent antisemit” Der Sturmer, se arată în solicitarea către Amazon. Julius Streicher a fost executat penru crime împotriva umanităţii.

Anul trecut, Lituania a cerut Amazon să nu mai vândă produse cu simboluri sovietice, precizând că aceste simboluri ofensează victimele comunismului.

În ultimele 18 luni, Amazon a retras de pe platform sa mai multe cărţi ale unor autori de extremă dreapta, în special pe cele ale lui David Duke, fost lider al Ku Klux Klan, şi George Lincoln Rockwell, fondator al partidului nazist american.

Supravieţuitorii holocaustului s-au reunit în ianuarie, la fostul lagăr Auschwitz-Birkenau, pentru a marca împlinirea a 75 de ani de la eliberare şi a atrage atenţia asupra atacurilor antisemite din prezent.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.