Numărul doi al Ministerului britanic de Finanţe Rishi Sunak, în vârstă de 39 de ani, a fost numit joi la conducerea ministerului, a anunţat joi Guvernul într-un comunicat, după demisia-surpriză a ministrului britanic al Finanţelor Sajid Javid, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit unor surse Reuters, Sajid Javid a demisionat din cauză că Boris Johnson a cerut plecarea tuturor consilierilor săi.

Demisia lui Javid a fost anunţată mai întâi de către şeful serviciului politic al tabloidului The Sun Tom Newton Dunn, fără să citeze vreo sursă.

Boris Johnson urmează să-şi prezinte joi noua echipa guvernamentală în cadrul unei remanieri după Brexit care să-i permită să dea pagina disensiunilor atât în interiorul Partidului Conservator, cât şi populaţiei Regatului Unit.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.