Scriitorul Stephen King a renunţat la Facebook pentru că nu se simte confortabil cu „fluxul de informaţii false permise în advertorialele politice”, informează The Guardian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Autorul, prolific utilizator de social media, a mai spus că nu are încredere în „abilitatea Facebook de a proteja confidenţialitatea utilizatorilor”.

King a făcut anunţul pe Twitter, unde are 5,6 milioane de urmăritori. Pagina lui de Facebook a fost ştearsă.

Reţeaua de socializare s-a confruntat cu numeroase critici din cauza deciziei de a nu verifica informaţiile cuprinse în advertorialele politice. Mark Zuckerberg, CEO al Facebook, a susţinut că discursul politic este important şi că nu ar trebui cenzurat.

Facebook a transmis luna trecută că a luat în considerare limitarea targetării reclamelor politice şi că „oamenii ar trebui să poată auzi de la cei care îşi doresc să îi conducă şi că ceea ce spun ar trebui dezbătut public”.

Twitter a interzis toate reclamele politice. King s-a folosit mult timp de site ca unealtă pentru a-şi exprima opiniile politice, cel mai recent anunţându-şi susţinerea pentru democrata Elizabeth Warren.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.