Alexandra Toader a fost numită în funcţia de preşedinte executiv al Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului şi Memoria Exilului Românesc, decizia fiind publicată joi în Monitorul Oficial.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Toader este numită la două zile după ce premierul l-a demis din funcţie pe Radu Preda, ca urmare a unei note a Corpului de control al premierului.

Numirea Alexandrei Toader este făcută pentru cinci ani.

Ea este membru în Colegiul Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii, unde a fost numită în 28 martie 2018. Anterior, a fost consilier la Departamentul Relaţii cu Autorităţile Publice şi Societatea Civilă, al Administraţiei Prezidenţiale. Alexandra Toader are un doctorat în istorie, obţinut în 2013, cu lucrarea ”Cultul personalităţii lui Gheorghe Gheorghiu-Dej. Origini, evoluţie, forme de manifestare (1944- 1965)”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.