Navigatori ruşi pe Internet se plângeau - cu umor şi furie - de un interviu televizat al premierului Dmitri Medvedev, în care acuzaţii explozive cu privire la folosirea unui avion privat de către soţia acestuia au fost trecute sub tăcere, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Dmitri Medvedev a acordat joi - timp de două ore - tradiţionalul său interviu de la sfârşitul anului, răspunzând întrebărilor mai multor jurnalişti vedete la televiziunea rusă, unui comediant popular şi unei tinere vedete pe Instagram.

Însă niciunul dintre ei nu a evocat un raport scandalos, difuzat cu o zi înainte de principalul opozant rus, Aleksei Navalnîi, în care soţia premierului, Svetlana Medvedeva, este acuzată că foloseţte un avion în valoare de 50 de milioane de dolari în numeroase voiaje private, inclusiv în pelerinaje.

Acest raport - a cărui versiune video, publicată pe YouTube, a fost văzută până joi de peste două milioane de ori - este însoţit de o provocare: jurnaliştii care îl intervievează pe Dmitri Medvedev au să îndrăznească să-l întrebe despre pretinsa folosire privată a acestui avion?

În timp ce preşedintele răspundea unor întrebări inofensive despre economie, spitale şi violenţe domestice, numeroşi spectatori şi-au exprimat furia pe Internet.

Un raport în care Medvedev este acuzat de faptul că deţine un imperiu imobiliar de lux, difuzat în 2017 de către Fondul luptei împotriva corupţiei (FBK) al lui Aleksei Navalnîi, a fost vizualizat de peste 32 de milioane de ori pe YouTube.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.