Noua preşedintăa Comisiei Europene (CE) Ursula von der Leyen s-a declarat miercuri ”îngrijorată” de ”tăieri drastice” înviitorul buget al Uniunii Europene (UE) aferent perioadei 2021-2027, care afectează mai ales Apărarea, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Sunt foarte îngrijorată de tăieri drastice, (aflate) în stadiul de propunere”, a declarat ea într-o conferinţă de presă.

Von der Leyen a citat sectoarele cele mai afectate, şi anume Frontex, Apărarea, domeniul digital şi ”eforturile de înverzire a economiei”.

Acest proiect de buget - prezentat de către preşedinţia finlandeză a UE şi rezultatul unui compromis care reflectă divergenţe între statele membre ale Uniunii - urmează să se afle în centrul discuţiilor la summitul european prevăzut la 12-13 decembrie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.