Cele două Camere ale Parlamentului bolivian au adoptat în unanimitate un proiect de lege privind anularea scrutinului contestat de la 20 octombrie şi organizarea unor noi alegeri prezidenţiale, fără Evo Morales, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Senatoarea Jeanine Añez, o opozantă a lui Morales care s-a proclamat preşedinta interimară a Boliviei, a anunţat că promulgă această lege pentru a intra în vigoare.

Adoptarea acestui text intervine în contextul în care manifestanţi antiguvernamentali au ridicat blocaje rutiere, pentru a purta negocieri cu Jeanine Añez în vederea încetării tulburărilor ce zguduie ţara de mai multe săptămâni, soldate cu peste 30 de morţi în confruntări cu forţe de securitate.

Pe de altă parte, preşedinta interimară boliviană Jeanine Añez a anunţat că refuză să promulge un proiect de lege prezentat de senatori, vizând o aministiere a lui Evo Morales, împotriva căruia s-a deschis o anchetă cu privire la ”răzvrătire” şi ”terorism”, relatează AFP.

”Noi spunem clar că orice persoană care a comis infracţiuni, care batjocoreşte legile, care a comis abuzuri nu va fi amnistiată”, a declarat preşedinta interimară a acestei ţări andine, care a preluat funcţia la 12 noiembrie, la 48 de ore după demisia lui Evo Morales, aflat în exil în Mexic.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.