Muzeul dedicat vaginului, situat în cartierul Camden din Londra, găzduieşte trei expoziţii temporare care se înscriu în mişcarea #MeToo, potrivit AFP şi Le Figaro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Londra a deschis acest muzeu cu intenţia de a depăşi câteva tabuuri care se înscriu în "marea schimbare a societăţii" legată de mişcarea #MeToo. 

În centrul cartierului turistic Camden, în nordul capitalei britanice, se află un panou pe care scrie "Vagina Museum". Mărginit de magazine de haine vintage şi de suvenire, acest loc care se deschide sâmbătă este primul muzeu permanent dedicat acestei părţi anatomice a femeii. 

"Am descoperit că există un muzeu al penisului şi nu şi un echivalent pentru vagin, aşa că l-am creat", a explicat simplu Florence Schechter. Ea a organizat deja trei expoziţii temporare în jurul acestei teme în ultimii doi ani. 

Dincolo de a fi un cabinet de curiozităţi, micul muzeu se vrea mai degrabă un spaţiu didactic de care toată lumea să se folosească. Prima expoziţie temporară este despre "mituri despre vagin". 

O parte a expoziţiei este consacrată igienei, prezentând produse care se găsesc pe piaţă. 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.