Premierul Viorica Dăncilă, candidatul PSD la alegerile prezidenţiale, a declarat, duminică, în Vrancea, că indiferent cine se află la putere, proiectul construirii unui nou spital judeţean la Focşani trebuie să continue.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Declaraţia a fost făcută în timpul vizitei făcute la Spitalul Judeţean Focşani.

Pemierul Viorica Dăncilă a declarat că, în eventualitatea în care guvernul pe care îl conduce va cădea luni, în Parlament, proiectul privind construirea unui spital nou la Focşani trebuie să continue.

Aceasta a argumentat că deja s-au făcut paşi importanţi pentru acest proiect, fiind realizat studiul de fezabilitate şi proiectarea.

”Cred că lucrurile bune trebuie continuate indiferent de guvern. Dacă este un Guvern care ţine la oameni, care vrea să fie implicat şi care vrea să ducă înainte un domeniu atât de important precum sănătatea, trebuie să continue proiectele


importante pentru oameni şi un proiect important este spitalul de aici de la Focşani. Este, într-adevăr, un semn de întrebare şi se creează nelinişte în spaţiul public pentru că în programul de guvernare pe care l-am văzut pentru instalarea noului guvern, la un moment dat se vorbeşte despre comasarea spitalelor. Comasarea spitalelor presupune închiderea unor spitale, eu sper să nu ne întoarcem în timp când se închideau spitale în România şi că trebuie să avem o abordare europeană, o abordare constructivă şi să ducem mai departe toate proiectele care sunt aşteptate de comunităţile locale, de judeţe şi de ţară”, a declarat premierul Viorica Dăncilă.

Şi ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a declarat că este o necesitate ca proiectul privind construirea noului spital din Focşani să continuie.

“Noul spital este o investiţie pentru care am preconizat că se vor accesa fonduri europene, este o investiţie care, din punctul meu, al ministrului Sănătăţii, este absolut necesară pentru acest judeţ şi pentru acest oraş. Eu cred că nu-şi va permite nimeni să nu ţină cont de necesitatea acestei investiţii în această zonă, astfel încât noi vom lăsa lucrurile în aşa fel încât să poată să fie preluate din mers şi cred că o să aveţi grijă şi dumneavoastră presa şi cei de aici ca cineva să nu pună într-un sertar acest proiect şi să nu se continue această investiţie. Există un studiu de de fezabilitate, există o locaţie stabilită, lucrurile sunt foarte
înaintate şi cred că putem avea o şansă”, a declarat ministrul Sănătăţii Sorina Pintea.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.