Aproximativ 35.000 de pelerini s-au închinat, până sâmbătă după-amiază, la racla cu moaştele Sfintei Cuvioase Parascheva, la Catedrala Mitropolitană din Iaşi, rândul credincioşilor măsurând constant peste trei kilometri, pe tot parcursul zilei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

La Iaşi continuă să vină pelerini din toată ţara, zeci de autocare şi microbuze fiind parcate pe străzile din apropierea centrului municipiului.

Potrivit organizatorilor pelerinajului, până sâmbătă după-amiază au trecut pe la racla cu sfintele moaşte, aşezată într-un baldachin în curtea catedralei din Iaşi, aproximativ 35.000 de persoane.

FOTO: Facebook Primăria Iaşi
FOTO: Facebook Primăria Iaşi

Pe tot parcursul zilei, rândul credincioşilor a măsurat constant peste trei kilometri.

Peste 120 de persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale în primele două zile de pelerinaj, în zona Catedralei Mitropolitane fiind montate mai multe corturi de prim-ajutor.

FOTO: Facebook Primăria Iaşi
FOTO: Facebook Primăria Iaşi

În cursul serii este programat pelerinajul Calea Sfinţilor, racla cu sfintele moaşte urmând să fie purtată pe umeri de către preoţi, pe străzile centrale ale Iaşiului.

Tot în cursul serii vor ajunge la Iaşi moaştele Sfântului Ierarh Spiridon, Episcopul Trimitundei, din Insula Corfu, Grecia.

Sfânta Liturghie este programată luni şi se va desfăşura pe o scenă amplasată în faţa Catedralei Mitropolitane, pe pietonalul Ştefan cel Mare.

Sfânta Cuvioasa Parascheva este considerată a fi ocrotitoarea Moldovei, iar ziua de 14 octombrie, când este hramul, transformă Iaşiul în cel mai mare centru de pelerinaj din România.
 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.