Consiliul Concurenţei a anunţat luni că analizează tranzacţia prin care producătorul de ciment Holcim România preia producătorul de materiale de construcţie Somaco Grup Prefabricate, în condiţiile în care operaţiunea este o concentrare economică ce depăşeşte pragurile valorice legale.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"În conformitate cu prevederile Legii concurenţei (nr. 21/1996), această operaţiune este o concentrare economică ce depăşeşte pragurile valorice prevăzute de lege, fiind supusă controlului Consiliului Concurenţei. Consiliul Concurenţei va evalua această concentrare economică în scopul stabilirii compatibilităţii sale cu un mediu concurenţial normal şi va emite o decizie în termenele prevăzute de lege", arată un comunicat emis luni de autoritatea de concurenţă.

Eventualele observaţii şi puncte de vedere pot fi transmise autorităţii de concurenţă în termen de 20 zile.

Somaco Grup Prefabricate este producător de materiale de construcţie, specializat în prefabricate din beton şi BCA (beton celular autoclavizat). Somaco operează cinci fabrici de materiale prefabricate din beton în Teiuş, Timişoara, Târgovişte, Buzău, şi Roman, precum şi o fabrică destinată producţiei de BCA în Adjud.

Holcim România, membră a Grupului LafargeHolcim, este producător de materiale de construcţii specializat în producerea cimentului şi betoanelor. În prezent, Grupul LafargeHolcim deţine în România două fabrici de ciment, în Câmpulung (jud. Argeş) şi în Aleşd (jud. Bihor), o staţie de măcinare şi trei terminale de ciment la Turda (jud. Cluj), Roman (jud. Iaşi) şi Bucureşti, 15 staţii ecologice de betoane, trei staţii de agregate, două staţii de lianţi speciali.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.