Cel puţin 184 de persoane au murit în India, în inundaţii cauzate de muson, iar aproximativ un milion de persoane au fost evacuate, au anunţat luni autorităţile, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Statul Kerala, o regiune turistică situată în sudul Indiei, este - al doilea an consecutiv - zona ţării cea mai dur afectată de intemeperii, ceea ce a condus săptămâna trecută la închiderea timp de trei zile a aeroportului internaţional de la Kochi.

”Cel puţin 76 de persoane au murit, dintre care 58 sunt date dispărute, iar alte 32 (de persoane) au fost rănite”, a declarat pentru AFP Pramod Kumar, un purtător de cuvânt al Poliţiei din Kerala.

Aproximativ 288.000 de persoane din regiunile cele mai afectate de inundaţii în sudul acestui stat au fost evacuate către tabere de salvare.

În statul vecin, Karnataka, unde inundaţiile au fost mai importante decât în ultimii ani, bilanţul provizoriu se ridică la 42 de morţi.

”Am evacuat peste 580.000 de persoane”, a declarat pentru AFP un reprezentant al Guvernului din Karnataka.

Numeroase autorstrăzi şi drumuri din aceste regiuni au fost avariate sau rupte de inundaţii.

Echipe de salvatori de urgenţă, militari din cadrul Marinei şi Forţelor aeriene au contribuit la operaţiuni de salvare.

Cel puţin 66 de persoane şi-au pierdut viaţa în statele Maharashtra şi Gujarat (vest), iar zeci de mii de alte persoane au fost deplasate către tabere de salvare, potrivit presei indiene.

Ploile musonului sunt aşteptat an de an pentru a reface rezervele de apă, însă ele costă totodată viaţa sute de oameni. Anul trecut, în Kerala, 450 de persoane au murit în cele mai grave inundaţii de aproape un secol.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.