Treisprezece persoane au murit şi alte 16 au dispărut în urma unei alunecări de teren cauzată de taifunul Lekima, în estul Chinei, a anunţat, sâmbătă, televiziunea naţională, conform AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit postului CCTV, alunecarea de teren a avut loc în Wenzhou, într-o zonă lovită de taifun noaptea trecută.

“Ploile torenţiale au provocat o alunecare de teren care a blocat curgerea unui râu. Barajul format astfel a creat un ‘lac’ în amonte”, a precizat televiziunea, menţionând că barajul s-a rupt şi toată apa s-a revărsat în aval.

Un milion de persoane au fost evacuate din calea taifunului, iar dintre acestea peste 100.000 au fost cazate în adăposturi.

Taifunul Lekima a lovit provincia Zhejiang cu vânturi de 187 km/oră. Vineri, a fost emisă o alertă de cod roşu. Codul a devenit apoi portocaliu, Lekima îndreptându-se sâmbătă cu vânturi mai puţin puternice spre nord şi regiunea Shanghai.  

Vineri, taifunul a lovit Taiwanul, unde nouă persoane au fost rănite şi mii de locuinţe au rămas fără curent electric.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.