Sute de avocaţi au mărşăluit în tăcere, miercuri, la Hong Kong, în semn de susţinere a manifestanţilor în favoarea democraţiei, ilustrând astfel sprijinul de care se bucură mişcarea în acest teritoriu, în pofida avertismentelor Beijingului, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Îmbrăcaţi în negru, avocaţii au defilat în mod paşnic, sub un soare puternic, de la Curtea Supremă la Ministerul Justiţiei. Acesta este al doilea marţ de la începutul lui iunie al avocaţilor, care stau departe, de obicei, de manifestaţii.

Beijingul le-a transmis cu o zi înainte cel mai ferm avertisment al său de până acum manifestanţilor, care sfidează de două luni regimul comunist. ”Cei care se joacă cu focul vor pieri prin foc”, a ameninţat un purtător de cuvânt al Biroului Afacerilor Hong Kongului şi Macao din cadrul Guvernului chinez, Yang Guang.

Avocaţi care au defilat au declarat că susţin cererea efectuării unei anchete independente cu privire la aplicarea legii, formulate de către manifestanţi în favoarea democraţiei.

Ei protestează, de asemenea, faţă  de proceduri intentate de către parchet, considerate motivate politic.

”Mie nu-mi plac manevrele acestui Guvern menite să despartă şi să semene frică”, a declarat pentru AFP avocata Anita Yip.

”Procedurile sunt angajate în mod selectiv”, a denunţat ea, referindu-se la ceea ce populaţia percepe drept o diferenţă de tratament din partea poliţiei, în funcţie de faptul dacă este vorba despre manifestanţi sau de presupuşi membri ai traidelor care i-au agresat la 21 iulie.

Poliţia din Hong Kong a arestat peste 500 de contestatari şi a inculpat zeci cu privire la participare la revolte, un cap de acuzare pasibil de până la zece ani de închisoare.

În paralel, doar 19 bărbaţi au fost arestaţi cu privire la agresiunea de luna trecută, soldată cu 45 de răniţi, iar aceştia au fost inculpaţi de capătul de acuzare mai puţin grav de adunare ilegală.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.