Compania aeriană olandeză KLM este criticată după ce a rugat o femeie aflată la bordul unui avion să se acopere dacă doreşte să îşi alăpteze copilul, informează CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Shelby Angel a afirmat că se afla la bordul unui zbor KLM de la San Francisco la Amsterdam luna trecută, iar o însoţitoare de zbor i-a oferit o pătură şi a rugat-o să se acopere dacă intenţionează să îşi alăpteze copilul.

„Chiar înainte să decolăm, am fost abordată de o însoţitoare de zbor care avea o pătură. Ea mi-a spus „Dacă doriţi să continuaţi alăptatul, va trebui să vă acoperiţi”, a scris Angel pe contul ei de Facebook.

„I-am spus că nu, fetei mele nu îi place să fie acoperită. Ar supăra-o la fel de mult ca în situaţia în care nu aş alăpta-o”, a precizat Angel.

Ea a continuat: „Ea m-a avertizat apoi că dacă se va plânge cineva, va fi problema mea pe care va trebui să o gestionez (nimeni nu s-a plâns)”.

„Alăptatul este permis în zborurile KLM. Totuşi, pentru a ne asigura că toţi pasagerii noştri, din diferite culturi, se simt confortabil la bord, am putea cere mamei să se acopere cât alăptează, dacă alţi pasageri vor fi ofensaţi de acest lucru”, a informat KLM pe Twitter.

Melkpunt, o grupare olandeză care susţine mamele care alăptează, a criticat compania aeriană.

„Dezamăgitor, KLM! Şi puţin prea uşor să daţi vina pe pasageri străini ipotetici, când nimeni nu s-a plâns”, a informat gruparea pe Facebook.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.