Vicepreşedintele american Mike Pence a denunţat - într-o tabără de imigranţi încarceraţi în condiţii deplorabile, în Texas - criza imigraţiei care ”copleşeşte sistemul” american, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Nu sunt surprins de ceea ce am văzut. Ştiam că vom vedea un sistem care este suprapopulat. El este depăşit, iar aceasta este cauza ca Congresul să acţioneze”, a declarat vicepreşedintele american pentru presă.

Mike Pence a făcut aceste declaraţii după ce a vizita postul de frontieră McAllen, vineri, la frontiera cu Mexicul, unde a văzut 384 de bărbaţi înghesuiţi după gratii într-o artmosferă sufocantă, fără paturi, saltele sau perne.

Jurnalişti au fost autorizaţi să intre în incintă timp de 90 de secunde.

Deţinuţii, care ar fi trecut frontiera ilegal, nu au suficient spaţiu cât să se întindă toţi.

Unii le-au spus unor jurnalişti că erau deţinuţi de 40 de zile, că le era foame şi că voiau să se spele pe dinţi.

Un agent de patrulă de la postul McAllen, Michael Banks, a dat asigurări că niciunul dintre ei nu era acolo de mai mult de 32 de zile.

Însă el a recunoscut că multe persoane încarcerate nu au mai făcut un duş de zece sau 20 de zile, dar că li se servesc trei mese calde pe zi.

”Ceea ce aţi văzut aici, suprapularea acestui post de frontieră, această criză generală la frontiera noastră, (arată că) Congresul trebuie să facă mai mult”, a comentat Mike Pence. 

Aceasta este o ”criză care ne copleşeşte sistemul”, a adăugat el.

Pence i-a acuzat pe democraţi că au accentuat criza imigraţiei prin faptul că s-au opus iniţiativelor preşedintelui Donald Trump.

Democraţii au permis până la urmă Congresului să aprobe un ajutor de urgenţă în valoare de 6,4 miliarde de dolari, pentru a face faţă crizei provocate de afluxul către Statele Unite al unor migranţi, majoritatea provenind din America Centrală.

Mike Pence a făcut această vizită în timp ce mai multe manifestaţii aveau loc în ţară, în semn de protest faţă de centre de retenţie a imigranţilor, catalogate drept ”lagăre de concentrare” de către protestatari.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.