Patronul FCSB, Gigi Becali, a declarat de curând că nu se mai grăbeşte să transfere fotbalişti, însă antrenorul Bogdan Andone cere jucători noi cât mai repede.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Mai sunt multe de pus la punct, şi defensiv, şi ofensiv. Sunt patru săptămâni de când am început pregătirea şi am schimbat un sistem, iar acesta necesită timp, necesită automatisme pe faza de atac, jucătorii trebuie să se simtă între ei. Organizarea pe partea defensivă e un pic mai simplă, pentru că e mai uşor să te organizezi defensiv. E mai greu să creezi pe faza de atac, să creezi automatisme, să creezi superiorităţi, iar jucătorii să simtă momentele în care trebuie să le facă. A venit Ionuţ (n.r. - Vână), a jucat în 4-3-3, dar la detalii sunt diferenţe între ceea ce făcea la Viitorul şi ceea ce facem noi. Chiar şi el, care a jucat sistemul, are nevoie de timp să înţeleagă exact ceea ce facem noi, să se corordoneze cu colegii lui pe faza de atac şi să înţeleagă ceea ce avem de făcut defensiv şi ofensiv. Important este ca jucătorii care vor veni să vină cât mai repede pentru că nici timpul nu ne permite cu aceste meciuri din trei în trei zile să ne facem antrenamentele de care avem nevoie. Am discutat cu patronul despre jucătorii de care avem nevoie în viitor. E foarte bine că a venit Ionuţ şi e foarte important să mai vină jucători, pentru că avem nevoie, atât valoric, cât şi numeric, sper să fie un sezon cu cât mai multe meciuri în cupele europene şi vom avea nevoie de jucători, să avem dubluri pe posturi, să putem să rotim jucătorii care vor fi obosiţi sau accidentaţi. Avem nevoie în principal de un fundaş de picior stâng, pentru că e important pentru ideea noastră de joc, trebuie să venim cu fundaşii pe faza ofensivă, să ne creăm superioritate în benzile laterale, iar jucătorii din acea poziţie să vină cu centrări şi să terminăm acţiunea cu finalizare. Oricare jucător va veni, sunt jucători de valoare şi De Nooijer, şi Ştefan şi Cristi Ganea sunt jucători de valoare, jucători ofensivi. Sper să vină cât mai repede, asta este cel mai important", a declarat Andone, într-o conferinţă de presă.

Antrenorul se plânge de faptul că echipa trebuie să joace meciurile de pe teren propriu în diferite alte oraşe, până când va reveni pe Arena Naţională. 

"E primul meci de campionat (n.r. - cu FC Hermannstadt), e important să începem cu dreptul, să ne capacităm mental după jocul de joi. Important este să avem o atitudine pozitivă, o atitudine bună, să fim agresivi şi să ne impunem ritmul şi stilul de joc. Dennis Man este apt, a suferit doar o contractură la picior. E puţin dificil, pentru că suntem foarte mult plecaţi pe drumuri, se acumulează şi oboseală, şi psihic şi fizic. Trebuie să ne adaptăm, important este să ne adaptăm, să fim pregătiţi mental, să fim pregătiţi fizic, tactic să câştigăm meciuri. Important este să adunăm puncte cât mai multe în campionat, la începutul acesta de sezon, pentru că dacă com continua să jucăm din trei în trei zile se va acumula şi oboseală şi tocmai de aceea este important acum să ne capacităm pentru aceste meciuri şi să le câştigăm. Nu ştiu când vom reveni pe Arena Naţională", a spus el. 

Ionuţ Vână spune că este pregătit pentru începutul de campionat şi vrea să demonstreze că merită să fie titular.

"Sunt foarte bucuros că am ajuns aici şi vreau să demonstrez că merit locul de titular. Sunt pregătit de joc. Din prima zi în care am ajuns aici am vorbit cu stafful tehnic şi le-am spus că am făcut toate antrenamentele, am făcut tot cantonamentul, sunt pregătit şi vreau să demonstrez că îmi merit locul aici. Diferenţa faţă de Viitorul este că toată lumea este cu ochii pe acest club, este cel mai mare din România, deja am observat diferenţele, la Viitorul suporterii nu erau atât de fanatici şi mi-am dat seama că am venit la cel mai mare club şi, ţinând cont de condiţiile de pregătire, sunt asemănătoare. Îmi place că avem această bază cu toate camerele disponibile, poţi să stai aici, să te odihneşti, mesele, la micul dejun şi după antrenament, sunt asigurate şi cred că sunt toate condiţiile pentru a face performanţă. Am primit multe mesaje (n.r. - după transferul la FCSB), unele negative, dar pe acelea nu le bag în seamă şi iau tot ce e pozitiv. 

Întrebat dacă se va uita la finala de la Wimbledon, dintre Simona Halep şi Serena Williams, Andone a răspus că o va face: "Toată lumea sportivă, toată lumea e alături de ea şi sunt convins că e capabilă şi pregătită în acest moment să câştige acest turneu."

"Ne dorim ca Simona să mai ia un grand slam, eu cred că are puterea mentală necesară să facă o finală foarte bună şi să mai ia un trofeu", a precizat Vână.

Steaua va evolua, duminică, de la ora 21.00, la Piteşti, pe teren propriu, cu FC Hermannstadt, în prima etapă a Ligii I.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.