Primarul municipiului Timişoara, Nicolae Robu (PNL), a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, că ancheta procurorilor DNA care au ridicat, luni, mai multe documente de la Direcţia de Urbanism din cadrul Primăriei Timişoara vizează şi casele copiilor săi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Nicolae Robu a declarat că procurorii şi poliţiştii DNA nu au făcut o percheziţie la Primăria Timişoara, ci au solicitat mai multe documente de la Direcţia de Urbanism.

"Nu a fost nicio percheziţie DNA la primărie, nicio descindere. S-au prezentat doi procurori ca să discute cu cei de la Urbanism, să ceară nişte documente, e vorba de opt autorizaţii. I-am chemat pe directorul Direcţiei de Urbanism şi pe şefa de la Autorizări, procurorii au explicat ce le trebuie şi gata, asta a fost tot, o discuţie civilizată şi firească. În momentul în care există reclamaţii, plângeri, ce să facă instituţiile de resort decât să verifice. În ceea ce mă priveşte, nu am nicio greşeală de la mine şi nici vreuna pe care eu să o ştiu”, a declarat primarul Nicolae Robu.

Edilul a precizat că printre autorizaţiile de construcţie şi certificatele de urbanism verificate de procurorii DNA Timişoara se numără şi cele pentru casele celor doi copii ai săi.

"În privinţa caselor copiilor mei, sunt baterii din case înşiruite, acolo se construiesc două rânduri de case înşiruite şi din fiecare pachet din casele înşiruite câte una este a copiilor mei. Două din cele şase sunt ale copiilor mei. Presupun că cineva a făcut o reclamaţie, eu le-am atras atenţia, ca toate actele să fie bine întocmite, să nu vină cineva şi să acuze vreo favorizare. Acolo unde există anumite posibilităţi de interpretare, să nu fie făcută în defavoarea lor. Cred că nu are nimeni pretenţia în ţara românească, copiii unui demnitar, c-o fi primar, c-o fi altceva, să nu aibă toate drepturile fireşti de cetăţean. Nu trebuie să aibă privilegii, iar în ceea ce priveşte copiii mei, eu vă asigur că nu au avut decât de tras de pe urma poziţiilor mele. Amândoi sunt doctori ingineri, le-am recomandat să nu publice în România, pentru că la câtă răutate e în societatea românească, unii o să pună succesul lor pe seama poziţiei tatălui”, a declarat Nicolae Robu.

Luni, doi procurori din cadrul DNA au ajuns la Primăria Timişoara, unde au solicitat copii după mai multe documente la Directia de Urbanism. Anchetatorii verifică mai multe autorizaţii de construcţie şi certificate de urbanism, după ce au fost depuse plângeri mai vechi legate de o posibilă nerespectare a regimului de înălţime în mai multe zone din oraş.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.