Şefa social-democraţilor germani, Andrea Nahles, şi-a anunţat duminică demisia după pierderea alegerilor europarlamentare, fragilizând şi mai mult coaliţia guvernamentală a Angelei Merkel al cărei partid este şi el în dificultate cu câteva luni înainte de alegerile regionale, conform AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Devansat mult de Verzi cu peste 20%, SPD, partidul de centru-stânga, a adunat 15% din voturi, cel mai scăzut nivel istoric. 

"Discuţiile din interiorul grupului parlamentar şi numeroasele reacţii din partid mi-ai arătat că nu mai am susţinerea necesară pentru a-mi exercita funcţiile", a declarat ea într-un comunicat.     

Prima femeie lider a SPD renunţă şi la mandatul de deputat, potrivit purtătorului de cuvânt al partidului. 

Andrea Nahles, în vârstă de 48 de ani, a preluat conducerea partidului în aprilie 2018, succedându-i lui Olaf Scholz, devenit ministru al finanţelor. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.