Premierul Viorica Dăncilă s-a întâlnit cu Papa Francisc, în cadrul unei audienţe private, oferindu-i cadou acestuia un ceas al cărui cadran include şi pământ românesc şi o curea lucrată manual.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

 

"Şeful Executivului a mulţumit Sanctităţii Sale pentru atenţia generoasă pe care o acordă relaţiilor cu România şi a evocat întrevederea avută cu ocazia vizitei la Vatican, din luna mai a anului trecut. Totodată, premierul României şi-a exprimat bucuria pentru călătoria apostolică în România a Sfântului Părinte, aşteptat cu multă căldură şi speranţă de poporul român şi a subliniat semnificaţia deosebită a vizitei Sanctităţii Sale, în contextul exercitării de către România a mandatului Preşedinţiei rotative Consiliului Uniunii Europene, al împlinirii a 30 de ani de la căderea comunismului şi a 20 de ani de la vizita istorică a Sfântului Papă Ioan Paul al II-lea", anunţă Guvernul.

În cadrul discuţiilor, prim-ministrul Viorica Dăncilă a evocat nevoia de unitate şi solidaritate resimţită în prezent la nivelul continentului european, arătând că Preşedinţia română a Consiliului Uniunii Europene a acţionat pentru a răspunde acestei necesităţi şi pentru consolidarea proiectului european şi a întăririi coeziunii între statele membre.

De asemenea, premierul Viorica Dăncilă a subliniat atenţia pe care România o acordă libertăţii religioase şi a menţionat, în acest sens, conferinţa internaţională, organizată la începutul lunii iunie de Guvernul român, consacrată analizării modalităţilor de sprijinire a dialogului ecumenic şi cu organizaţiile religioase, inclusă în programul Preşedinţiei române a Consiliului.

Nu în ultimul rând, a fost discutat subiectul migraţiei, fenomen care preocupă Sfântul Scaun şi în faţa căruia Uniunea Europeană şi statele membre trebuie să găsească răspunsurile cele mai adecvate.

În cursul zilei, prim-ministrul Viorica Dăncilă va lua parte, de asemenea, la ceremonia de la Catedrala Mântuirii Neamului (Catedrala Naţională), precum şi la Sfânta Liturghie oficiată la Catedrala Catolică Sfântul Iosif.

Dăncilă i-a oferit Suveranului Pontif un ceas realizat special de Augustin Matei.

Pe cadranul ceasului este reprezentat Sf. Francisc de Assisi. Tot pe cadran sunt incluse: o rocă din Argentina, o rocă vulcanică din Etna, o fărâmă de pământ românesc.

Pe spatele ceasului, pe rotorul mecanismului, este o bucată de malachit - o rocă albastră despre care se spune că a fost folosită la realizarea albastrului de Voroneţ.

De asemenea, Papa a primit şi o curea din piele de viţel lucrată manual.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.