Ministerul Justiţiei anunţă că a dotat parcul auto al instanţelor şi pe cel propriu cu 241 de autoturisme noi, având în vedere că maşinile vechi aveau costuri de întreţinere prea mari.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Pentru asigurarea desfăşurării în bune condiţii a activităţii administrative a sistemului judiciar din România, Ministerul Justiţiei a dotat parcul auto al tuturor instanţelor de judecată din ţară, precum şi pe cel propriu, cu 241 de autoturisme, se arată într-un comunicat de presă transmis, joi, de instituţie.

"Acţiunea, desfăşurată în perioada 17-23 mai 2019, face parte dintr-un program de reînnoire a parcului auto, deja învechit, care genera costuri prea mari de întreţinere, asigurând astfel buna funcţionare a activităţii administrative a instanţelor. Totodată, ministerul a înţeles nevoia acestora de a efectua în condiţii de siguranţă deplasările personalului în interes de serviciu", scrie în comunicat.

Achiziţia celor 241 de autoturisme, marca Dacia Logan, în valoare totală de 12.355.491 lei, cu TVA, a fost făcută în baza OUG 88/2018 care permite achiziţia anumitor categorii de bunuri din fonduri proprii, precum şi a HG 1079/2007 privind reglementarea parcului auto al Ministerului Justiţiei şi al instanţelor judecătoreşti.

MJ precizează că aproape trei sferturi din parcul auto al ministerului şi instanţelor, respectiv 269 din 373, au o vechime de cel puţin 10 ani şi un grad de uzură ridicat.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.