Preşedintele din Sri Lanka, Maithripala Sirisena, a declarat că o persoană din afara ţării ar fi putut plănui atacurile de Paşte, revendicate de ISIS, transmiţând grupării teroriste să îi „lase ţara în pace”, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Sirisena a avertizat şi că este posibil ca ISIS să fi lansat astfel „o nouă strategie” vizând ţări mai mici, conform Sky News.

O sursă guvernamentală a informat Reuters că poliţia şi alte forţe de securitate din Sri Lanka au primit ordine să rămână în stare de alertă pentru că este aşteptat ca militanţii să lovească din nou.

Sirisena a precizat că autorităţile cunosc detalii despre „un grup mic” de cetăţeni din Sri Lanka care au călătorit în afara ţării pentru a fi pregătiţi de ISIS în ultimii zece ani.

Investigaţiile au dezvăluit că bombele folosite au fost produse local, a informat Sirisena într-un interviu acordat Sky News.

În acelaşi interviu, Sirisena a informat că are un mesaj pentru ISIS: „Lăsaţi-mi ţara în pace!”.

Atacurile au avut ca ţintă trei biserici, pline cu ocazia slujbei de Paşte şi trei hoteluri de lux din capitala Colombo.

ISIS a informat că a vizat „cetăţeni ai alianţei de militanţi (coaliţia anti-ISIS coordonată de SUA) şi creştinii din Sri Lanka”, prin agenţia sa Amaq.

Nu a oferit dovezi în acest sens însă au distribuit o imagine pe reţelele sociale a opt oameni despre care susţine că ar fi orchestrat atacul.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.