Preşedintele american Donald Trump intenţionează să plaseze mişcarea islamistă Fraţii Musulmani pe lista neagră americană a "organizaţiilor teroriste", a anunţat Casa Albă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Considerată drept «teroristă» în Egipt, mişcarea islamistă a contribuit la destituirea preşedintelui Mohamed Morsi în 2013.

"Preşedintele a discutat cu echipa sa de securitate naţională şi conducătorii din regiune, care şi-au exprimat îngrijorarea şi această desemnare este în curs de examinare", a declarat Sarah Sanders, purtător de cuvând al Casei Albe.

Acest anunţ intervine la trei săptămâni după vizita la Casa Albă a preşedintelui Abdel Fattah al-Sissi, iar Trump a lăudat atunci "munca foarte bună" a omologului său egiptean.

Plasarea Fraţilor musulmani pe această "listă neagră" ar permite SUA să impună sancţiuni oricărei persoane sau organizaţii care au legătură cu mişcarea islamistă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.