Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a declarat, marţi, la Parlament, că mâine va fi ministru şi că va ţine cont de ceea ce scrie în Monitorul Oficial, iar răspunzând întrebărilor jurnaliştilor a spus că „şi de ar fi demisie tot trebuie decretul preşedintelui de revocare”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Mâine voi fi ministru. Voi fi ministru până când în Monitorul Oficial apare un nou ministru. Voi ţine cont de ceea ce va scrie în Monitorul Oficial. Eu plec de la minister când văd în Monitorul Oficial că X e ministru”, a declarat Toader.

Răspunzând întrebărilor jurnaliştilor, ministrul Justiţiei a precizat: „Şi de ar fi demisie tot trebuie decretul preşedintelui de revocare, deci reperul fix, obiectiv şi juridic este Monitorul Oficial”.

Pe de altă parte, el a precizat că ministrul Justiţiei poate să participe la orice procedură legislativă din proprie iniţiativă. „Ministerul Justiţiei are un secretar de stat care e împuternicit să participe la dezbateri parlamentare. Uneori nu poate să participe la trei comisii, că ubicuitatea încă nu există. Şi atunci poate să participe un alt secretar de stat, un director la o direcţie sau, a doua ipoteză, să fii invitat. Secretarul de stat a primit invitaţia de a participa astăzi la ora 15.30, mi-a comunicat, cum era şi normal, şi atunci am spus că vin eu, dat fiind faptul că se reia dezbaterea la comisia specială pe Codul penal”, a menţionat Toader.

El a dat aceste explicaţii după ce preşedintele Comisiei speciale, Florin Iordache, i-a reproşat marţi că a venit neinvitat la comisie, iar iniţial nu a vrut să-i dea cuvântul.

Miercuri este programată şedinţa Comitetul Executiv al PSD, în care urmează să se discute remanierea Rovanei Plumb şi a Nataliei Intotero, care candidează la alegerile europarlamentare, dar şi despre remanierea lui Tudorel Toader.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.