Ministrul Justiţei, Tudorel Toader, spune că nu a fost preocupat să recepteze semnale privind modul în care vor vota reprezentanţii PSD la moţiunea împotriva sa care urmează să fie dezbătută în Senat şi că nu a discutat despre moţiune nici cu preşedintele Senatului, nici cu premierul. „De la ce să mă salveze? Sunt într-un pericol, sau în ce”, a spus Toader, întrebat dacă aşteaptă să fie salvat de votul social-democraţilor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Eu nu-mi pun problema: încrezător în ce? Pentru că dânşii au deplina libertate să se exprime prin vot, eu am deplina obligaţie să-mi îndeplinesc misiunea de ministru cât sunt ministru. În rest, nu mă cuprind emoţiile, pentru că realmente n-am de ce” a afirmat Tudorel Toader luni.

„Nu am semnale, practic nici n-am fost preocupat de a recepta astfel de semnale” a adpugat Toader, întrebat ce semnale are cu privire la votul reprezentanţilor PSD la moţiunea împotriva sa care urmează să fie dezbătută în Senat.

Totodată, întrebat dacă a discutat cu preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, despre moţiunea care îl vizează şi care urmează să fie dezbătută în Senat, ministrul Justiţiei a spus că „nu era loc de moţiune”, întrucât era cu studenţii veniţi de la Iaşi în Bucureşti.

Acesta a spus că nici cu premierul Viorica Dăncilă nu a discutat cu privire la situaţia sa.

„Poate chiar nu-i bine să discut, să nu spuneţi dumneavoastră că am încercat să influenţez o astfel de decizie”.

Toader a fost ironic în momentul în care a fost întrebat de către un jurnalist dacă s-a gândit să facă un pas în sapte având în vedere criticile aduse de liderii PSD: „Uitaţi, îl fac, am făcut doi” a spus ministrul.

De asemenea, întrebat  dacă ia în calcul o demisie, ministrul Justiţiei a răspuns: „Orice variantă este posibilă, dar eu am spus şi repet, fără ca să deduceţi altceva, faptul că voi rămâne în minister şi că-mi voi îndeplini obligaţiile până în momentul în care în Moniotrul Oficial apare cu nume şi prenume un alt ministru”.

Toader a spus că după ce nu va mai fi ministru se va întoarce la Iaşi, unde îşi va relua atribuţiile de rector al universităţii, funcţie din care în prezent este suspendat.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.