Preşedintele Ligii Asociaţiilor pentru Producătorii Agricoli din România, Laurenţiu Baciu, este cercetat de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, alături de un alt reprezentant al organizaţiei, pentru delapidare şi fals în înscrisuri. Ei şi-ar fi însuşit aproximativ 700.000 de lei din fondurile organizaţiei, Baciu fiind plasat sub control judiciar.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti au dispus, marţi, punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de două persoane cu funcţii de conducere din cadrul unei organizaţii profesionale neguvernamentale din sectorul agricol pentru delapidare în formă continuată şi mai multe infracţiuni privind falsul în înscrisuri, anunţă reprezentanţii Parchetului.

"În perioada 2012-2019 cele două persoane sus menţionate şi-au însuşit suma de aproximativ 700.000 de lei din fondurile organizaţiei profesionale neguvernamentale din sectorul agricol şi au întocmit acte contabile false pentru a ascunde însuşirea sumelor de bani", arată sursa citată.

Luni, una dintre persoane a fost reţinută, iar marţi s-a dispus în cazul său măsura controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile.

Potrivit Digi 24, cel reţinut este preşedintele celei mai mari organizaţii de fermieri din România, Laurenţiu Baciu, care ar fi luat bani din conturile Ligii Asociaţiilor pentru Producătorii Agricoli din România.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.