Principala federaţie musulmană din Austria, IGGÖ, a depus plângere cu privire la ”incitare la ură” împotriva vicecancelarului Heinz-Christian Strache, liderul Partidului FPÖ (extremă dreapta), apreciind că, după atentatul de la Christchurch, ”derapajele” semnatice nu mai sunt acceptabile, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În urma atacurilor teroriste din Noua Zeelandă, noi, comunitatea musulmană, am spus - ajunge. Iar declaraţiile vicecancelarului sunt un derapaj masiv, pe care nu le mai putem accepta”, a anunţat miercuri, într-un comunicat, preşedintele IGGÖ, Ümit Vural.

Federaţia a decis să depună plângere cu privire la infracţiunea ”incitării la ură” împotriva unor declaraţii făcute de Strache săptămâna trecută.

Vicecancelarul a afirmat, potrivit IGGÖ, că, la grădiniţe austriece de copii controlate de către mişcarea islamului radical, ”copiii sunt educaţi prin predici ale urii să devină martiri”.

Potrivit lui Strache, ar exista ”peste 150” de asemenea structuri la Viena.

Heinz-Christian Strache ar fi făcut, de asemenea, potrivit IGGÖ, o legătură între ”procentul cetăţenilor musulmani” din ţară şi ”condiţiile unui război civil”.

”Nimeni nu este deasupra legii, nicio carieră de politician nu este mai importantă decât pacea socială în ţara noastră”, subliniază IGGÖ în comunicat.

Potrivit organizaţiei, aceste declaraţii au fost făcute la 14 martie, la o lansare a unei cărţi a autorului german neoconservator Thilo Sarrazin, care are poziţii apropiate extremei drepte pe tema imigraţiei.

FPÖ, care guvernează împreună cu conservatorii cancelarului Sebastian Kurz din 2017, a catalogat această plângere drept o iniţiativă ”populistă” şi reproşează organizaţiei musulmane că ”deturnează atenţia de la probleme” în cadrul federaţiei.

Extrema dreaptă austriacă a făcut din lupta împotriva imigraţiei şi islamul radical priorităţile sale, multiplicându-şi mesajele pe aceste teme, pe care opozanţii săi le denunţă ca stigmatizând toţi musulmanii. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.