Liderul nord-coreean Kim Jong Un i-a spus şefului diplomaţiei americane Mike Pompeo că nu vrea ca copiii săi să trăiască sub jugul armei nucleare, a dezvăluit un fost oficial din cadrul CIA la curent cu această discuţie pentru două instituţii de presă, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Kim Jong Un i-a spus acest lucru lui Mike Pompeo în cursul unei vizite la Phenian, în aprilie 2018, în vederea pregătirii summitului istoric din iunie 2018, în Singapore, între dictatorul nord-coreean şi preşedintele american Donald Trump, a declarat pentru agenţia sud-coreeană de presă Yonhap şi ziarul Wall Street Journal (WSJ) acest fost oficial, Andrew Kim.

”Sunt tată şi soţ. Şi am copii”, i-a spus cel mai puternic om de la Phenian şefului diplomaţiei americane, a răspuns Andrew Kim, când a fost întrebat ce părere are despre voinţa lui Kim Jong Un de a pune capăt programului nuclar nord-coreean.

”Şi nu vreau ca copiii mei să poarte arma nucleară în spate toată viaţa lor. Acesta a fost răspuns său”, a continuat Andrew Kim în cursul unei conferinţe, vineri, la Centrul de Cercetare Asia-Pacific din cadrul Universităţii Stanford.

Kim Jong Un a plecat cu trenul de la Phenian către Vietnam, unde participă miercuri şi joi la al doilea summit cu Donald Trump, după ce prima lor întâlnire a dat puţine rezultate concrete în domeniul ”denuclearizării”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.