Mazloum Kobani, comandantul Forţelor Democrate Siriene (FDS) susţinute de SUA şi coordonate de kurzi, a cerut ca între 1.000 şi 1500 de soldaţi ai coaliţiei internaţionale să rămână în Siria pentru a ajuta lupta contra ISIS şi şi-a exprimat dorinţa ca Statele Unite să se răzgândească în privinţa planurilor de a-şi retrage în totalitate trupele, scrie Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Comentariile lui Kobani vin după discuţii pe care le-a purtat cu mai mulţi generali americani la o bază aeriană din nord-estul Siriei.
 
„Am dori să avem susţinere în aer şi o forţă la sol pentru a se coordona cu noi”, a afirmat Kobani în faţa unor reporteri la o bază aeriană din nord-estul Siriei.
 
Kobani a afirmat că există discuţii privind posibilitatea ca trupele franceze şi britanice să asigure suportul necesar în Siria, însă a subliniat că doreşte ca cel puţin „o parte a forţelor americane” să rămână.
 
Generalul american Joseph Votel, şeful Comandamentului Central, a declarat după discuţiile cu Kobani că va implementa ordinul lui Trump de a retrage toţi cei 2.000 de soldaţi americani din Siria.
 
„Înţelegem ce ar dori ca noi să facem, dar bineînţeles, noi nu ne aflăm pe acest drum în momentul de faţă”, a precizat el.
 
Întrebat fiind despre discuţiile privind prezenţa trupelor americane din Siria, Votel a afirmat: „Discuţia nu este de fapt despre continuarea prezenţei trupelor americane aici. Am analizat şi ce ar putea face forţele coaliţiei aici”.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.