Tablouri de Damien Hirst, Tracey Emin şi Harland Miller din colecţia de artă a lui George Michael se află printre lucrările care vor putea fi văzute, începând din 8 februarie, în cadrul unor expuneri care vor avea loc în oraşele în care a concertat artistul, evenimentul culminând cu o licitaţie la Londra, a anunţat, vineri, Christie's.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Înainte să moară în 2016, George Michael era cunoscut pentru turneele sale teatrale impresionante. Acum, colecţia sa de artă va fi prezentată prin locurile pe unde cântăreţul britanic a concertat. 

"The Incomplete Truth", 2006, de Damien Hirst

Peste 200 de lucrări din colecţie, care include opere ale lui Damien Hirst, Tracey Emin, Sarah Lucas, Michael Craig-Martin, şi Marc Quinn, vor fi expuse în New York, Los Angeles, Hong Kong, Shanghai şi Londra, prezentări care se vor finaliza cu o sesiune de vânzări pe 14 martie, potrivit casei de licitaţie.  

O licitaţie online va avea loc între 8 şi 15 martie, pe site-ul casei Christie's, cu loturi care ar putea fi vândute la preţuri cuprinse între 400 şi 1,5 milioane de lire sterline (520 - 2 milioane de dolari). Sumele vor merge către cauzele filantropice ale lui George Michael. 

"Drunk to the Bottom of My Soul", 2002, de Tracey Emin

Turneul de prezentare a lucrărilor va începe la New York (8-11 februarie) şi va include expoziţii în Los Angeles (11-16 februarie) şi Hong Kong (19-22 februarie), turneul încheindu-se la Londra, cu o expunere specială la Christie's (9-14 martie)

Între 11 şi 16 februarie, tot la Christie's vor fi selectate lucrări, puse în vânzare în sesiunea dedicată artei postbelice şi contemporane (28 februarie, la New York), care cuprinde tablouri de George Condo, Yayoi Kusama, Takashi Murakami and Andy Warhol.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.