Grupul Central European Media Enterprises (CME), care deţine Pro TV, a anunţat că a înregistrat anul trecut un avans de 10% al veniturilor nete, faţă de anul anterior, până la 703,9 milioane dolari, pe fondul creşterii veniturilor din exploatare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Astfel, veniturile nete au crescut cu 10% la rate efective şi 5% la rate constante până la 703,9 milioane dolari, potrivit companiei. Totodată, veniturile din exploatare au crescut cu 27% la rate efective şi 25% la rate constante până 177,6 milioane dolari.

”Profitul Operaţional înainte de Dobândă, Impozit şi Amortizare (OIBDA) a crescut 24% la rate efective şi 21% la rate constante până la 222,7 milioane dolari”, se arată în comunicat.

Avansul a venit în contextul în care veniturile din publicitatea TV au crescut cu 7% la rate efective şi cu 3% la rate constante, iar veniturile din taxele de difuzare şi din abonamente au crescut cu 19% la rate efective şi cu 15% la rate constante.

”Numerarul generat din activităţi operaţionale continue a crescut cu 17% la rate efective la 109 milioane dolari. Fluxul actual de numerar neangajat în 2018 a crescut cu 29% la rate efective la 156$ milioane dolari”, se arată în comunicat.

Aceste rezultate au permis companiei rambursarea unor datorii.

”Acest nivel în creştere al numerarului generat de activitatea comercială ne-a permis rambursarea unei alte datorii de 60 milioane euro săptămâna trecută, adăugând aproximativ o reducere de 440 milioane dolari în datoria brută în ultimele 18 luni. Ne aşteptăm în continuare la o creştere semnificativă a profitabilităţii şi a obligaţiunilor de plată a dobânzii la nivelul datoriei, care a ajuns acum la mai puţin de 27 milioane dolari anual, începem anul 2019 cu o poziţie financiară semnificativ mai bună decât în orice punct din istoria CME”, a spus co-Chief Executive Officer CME, Michael Del Nin.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.