Turcia a schimbat joi numele străzii pe care se va afla sediul noii Ambasade a Statelor Unite, dându-i numele activistului drepturilor civice Malcolm X, a constatat un corespondent AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Noua ambasadă americană, care urmează să fie finalizată în 2020, se afla până acum pe ”strada 1478”.

Indicatoare cu noul nume au fost instalate joi diminaţa, în baza unei hotărâri de luna trecută a Consiliului Municipal al Ankarei.

Malcolm X - un activist musulman american de culoare, asasinat în 1965 - a fost unul dintre cei mai fervenţi apărători ai drepturilor civice ale afroamericanilor.

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan le-a promis fiicelor lui Malcolm X că numele activistului va ”dăinui” în capitala turcă.

Autorităţile turce au recurs în mai multe rânduri, în ultima perioadă, la ”diplomaţia străzii”.

Ele au schimbat, în februarie, numele arterei pe care se află actualul sediu al Ambasadei Statelor Unite, căreia i-au pus numele ofensivei turce în nordul Siriei contra unei miliţii kurde susţinute de Washington.

Această ofensivă - ”Ramură de măslin” - a condus la o creştere a tensiunilor între cele două ţări, aliate în cadrul NATO.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.