Preşedintele rus, Vladimir Putin şi omologul său american, Donald Trump, se vor întâlni pentru o discuţie lungă cu ocazia summit-ului G20 din Argentina de peste o lună, a anunţat Kremlinul vineri, scrie Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

O întâlnire separată dintre cei doi lideri de pe 11 noiembrie în timpul evenimentelor de la Paris care comemorează 100 de ani de la sfârşitul Primului Război Mondial va fi scurtă, a declarat consilierul lui Putin, Yuri Ushakov.

Cei doi lideri nu s-au întâlnit faţă în faţă de la un summit bilateral din iulie din Helsinki, Trump fiind acuzat atunci că a fost prea îngăduitor cu liderul rus.

Întrebat fiind cât de lungă va fi întâlnirea, Ushakov a declarat că discuţia va fi scurtă la Paris, însă va exista o întâlnire cu ocazia summit-ului G20, între 30 noiembrie şi 1 decembrie, care va fi „lungă şi substanţială”.

Casa Albă nu a comentat deocamdată cu privire la această întâlnire.

John Bolton, consilierul pe securitate naţională din SUA, a declarat săptămâna aceasta după o vizită la Moscova că administraţia Trump l-a invitat oficial pe Putin la Washington anul viitor.

Bolton a afirmat că întâlnirea de la Paris va fi scurtă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.