Michael Kenna, fotograful englez maestru al peisajului în alb şi negru, va prezenta, cu ocazia târgului Paris Photo, "Rafu", o serie inedită de nuduri feminine realizate în Japonia, potrivit AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Abordez un nud la fel ca un peisaj, cu respect şi admiraţie", spune artistul. 

La vârsta de 65 de ani, fotograful celebru pentru imaginile sale minimaliste, în care umanul străluceşte întotdeauna prin absenţă, va expune pentru prima dată o selecţie de nuduri la standul galeriei sale pariziene "Camera Obscura", la Paris Photo, din 8 şi până pe 11 noiembrie. 

"Interesul meu pentru nud în fotografie vine din perioada studiilor la London College of Printing", în anii 1970, declară el pentru AFP. Proiectul său în epocă a fost în culori şi concentrat asupra corpului în mişcare. 

De atunci, nu a mai realizat "studii de nud atât de concentrate" până la această serie în negru şi alb intitulată "Rafu", care înseamnă "femeie dezgolită" în japoneză, şi care va face obiectul unei cărţi, care va fi lansată la finalul lui noiembrie (editura Nazraeli Press).

Michael Kenna permite modelelor sale "să se exprime" găsind poziţii şi unghiuri interesante. "Unele au nevoie de îndrumare, altele sunt mulţumite să se mişte cum doresc şi le întrerup când văd posibilitatea unei imagini". 

"Am lucrat în locuri foarte diferite, case, restaurante, fabrici de sake, peste tot unde am găsit urme ale Japoniei tradiţionale", explică el. Şi-a realizat el însuşi toate lucrările, în camera obscură, la Seattle, unde trăieşte din 1977. 

"Corpul uman este absolut extraordinar şi, în mii de moduri, continuă un miracol surprinzător", spune el, precizând că îşi doreşte să fotografieze şi corpuri masculine. 

Photographic Art Museum din Tokyo îi va consacra o retrospectivă "A 45 year Odyssey (1973 -2018)" din 1 decembrie până pe 27 ianuarie 2019. O mare expoziţie este de asemenea în pregătire la Musée Guimet, din Paris.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.