Persoane au fost rănite de ”bile metalice”, iar nouă minori au fost ucişi în masacrul de la liceul din Crimeea, în care un elev a ucis 20 de persoane înainte să se sinucidă, au anunţat joi autorităţile ruse, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Şapte răniţi se aflau joi în stare ”extrem de gravă”, a anunţat ministrul rus al Sănătăţii Veronika, Skvorţova, citată de agenţia rusă de presă Interfax.

Ea a precizat că chirurgi au procedat la amputări de membre - ”picioare, gambe” -, din cauza rănilor provocate de ”bile metalice” încorporate în bomba artizanală pe care autorul atacului armat a detonat-o.

În cazul unor victime, muşchi au fost literalmente ”tocaţi”, a precizat ea.

Un elev în vârstă de 18 ani de la un liceu tehnic din Kerci, în peninsula ucraineană Crimeea, anexată în 2014 de Rsuia, a detonată o bombă, miercuri, în instituţie, şi a împuşcat cu o puşcă alţi elevi şi membri ai personalului.

Anchetatori ruşi încercau să stabilească joi motivaţiile autorului acestui masacru, catalogat de presa rusă drept un ”Columbine rus”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.