Clubul Paris Saint-Germain a anunţat, vineri, că nu va tolera nici cea mai mică atingere adusă reputaţiei sale, după ce L’Equipe a publicat un articol cu privire la o anchetă legată de suspiciuni de trucare a unui meci al echipei franceze cu Steaua Roşie Belgrad, din Liga Campionilor. Gruparea sârbă s-a declarat “furioasă şi dezgustată” de suspiciunile de trucare a partidei, relatează Le Figaro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“Declaraţiile din acest articol afectează grav imaginea noastră şi reputaţia clubului nostru”, se arată într-un comunicat al clubului Steaua Roşie Belgrad.

Gruparea cere ca UEFA şi autorităţile sârbe şi franceze să ancheteze cazul pentru ca adevărul să fie descoperit. “Tehnologia actuală este atât de avansată încât este imposibil ca un astfel de caz să nu fie rezolvat. Sperăm că adevărul cu privire la acest caz va fi descoperit cât mai curând posibil pentru a se elimina suspiciunile legate de participarea unuia dintre oficialii noştri la activităţi necinstite”, se menţionează în comunicatul sârbilor.

Clubul PSG a reacţionat tot printr-un comunicat, precizând că respinge orice implicare cu privire la suspiciunile de trucare şi că nu a fost solicitat de parchetul naţional financiar, care se ocupă de anchetă. “PSG este la dispoziţia anchetatorilor şi nu va tolera nici cea mai mică atingere adusă reputaţiei sale şi a conducătorilor săi”, se arată în comunicat, în care se precizează că gruparea îşi rezervă dreptul de a acţiona împotriva celor care aduc atingere reputaţiei sale.

Cotidianul L’Equipe a scris, vineri, că autorităţile franceze, alertate de UEFA, au deschis o anchetă cu privire la o posibilă trucare a meciului Paris Saint-Germain – Steaua Roşie Belgrad, disputat în 3 octombrie, în Liga Campionilor.

Potrivit sursei citate, cu câteva zile înainte de meci, UEFA a primit semnale că un conducător al clubului sârb intenţiona, cu ajutorul unor complici, să parieze aproape cinci milioane de euro pe o înfrângere a propriei echipe la o diferenţă de cinci goluri.

La 3 octombrie, Paris Saint-Germain a învins, pe teren propriu, cu scorul de 6-1 (4-0), formaţia Steaua Roşie Belgrad, în etapa a II-a a Grupei C a Ligii Campionilor. Au marcat: Neymar '20 '22, '81, Cavani '37, Di Maria '42, Mbappe '70 / Marin '74.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.