Contabilul Primăriei Şiştarovăţ din judeţul Arad, care a dispărut în 11 septembrie, cu o jumătate de oră înainte să ajungă o echipă de control a Curţii de Conturi, a fost dat în urmărire internaţională de către poliţişti. Apropiaţii săi consideră că acesta trăieşte şi se ascunde, el fiind văzut ultima dată în Lipova, la câteva ore după ce a plecat de la birou, însă nu îşi explică motivul pentru care nu doreşte să fie găsit. Reprezentanţii Primăriei afirmă că, până în prezent, nu s-au constatat nereguli majore în contabilitate, dar verificarea documentelor continuă până în 17 octombrie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Reprezentanţii Poliţiei Judeţene Arad au declarat, joi, pentru News.ro, că l-au dat în urmărire internaţională pe Dănuţ Blaguescu, în vârstă de 51 de ani, contabilul Primăriei Şiştarovăţ, dat dispărut de familie în 11 septembrie, când a plecat de la birou chiar înainte să ajungă o echipă de control a Curţii de Conturi.

Poliţiştii nu pot oferi deocamdată informaţii suplimentare despre ancheta aflată în derulare, însă primarul comunei, Marinel Jurjescu, a declarat pentru News.ro că, până în prezent, nu au fost găsite nereguli majore în contabilitatea instituţiei.

"Sunt unele acte care nu sunt puse în ordine, dar nu ştim să fie comise ilegalităţi, bani lipsă sau ceva. Controlul Curţii de Conturi va dura însă până în 17 octombrie, iar raportul echipei ne va edifica. Vă pot spune că de colegul nostru nu mai ştim absolut nimic din dimineaţa zilei de 11 septembrie, când a plecat de la birou. Nu ne putem explica ce s-a întâmplat, nu am avut niciodată probleme cu dumnealui", a spus primarul.

Vecini şi apropiaţi ai familiei lui Blaguescu au declarat pentru News.ro că ultima dată bărbatul a fost văzut în Lipova, la câteva ore după ce a plecat de la serviciu.

"În dimineaţa dispariţiei a mâncat acasă la mama sa, a mers la serviciu, a descuiat dulapul, a căutat un număr de telefon şi a plecat, spunându-le colegilor că merge la toaletă. Şi-a lăsat pe birou şi telefonul. În aceeaşi zi a mai fost văzut de două ori, de două persoane diferite, în oraşul Lipova, iar de atunci parcă a intrat în pământ. Familia crede că e în viaţă, dar nu îşi explică de ce a fugit de acasă. Nu ştim ca cineva să-i fi vrut vreodată răul, este un om respectuos, liniştit, care nu a deranjat niciodată pe nimeni. Nu este însurat şi nu are copii", a spus un apropiat al familiei.

Un alt vecin afirmă că părinţii bărbatului sunt foarte afectaţi, pentru că au rămas fără niciun copil: "Băiatul mai mare al familiei, adică fratele mai mare al lui Dănuţ, a murit în octombrie anul trecut, la 57 de ani, în urma unui infarct. A rămas doar Dănuţ, iar acum nu se mai ştie nimic nici de el. Chiar am vorbit cu părinţii zilele trecute, au spus că nu au primit nici măcar un telefon din partea lui Dănuţ. Ei îl vor acasă, orice ar fi făcut, vor să îl ajute, dar nu ştie nimeni să fi avut cea mai mică problemă".

Dispariţia contabilului a fost anunţată de Poliţia Judeţeană Arad în 18 septembrie, adică după o săptămână, pentru că iniţial familia nu a dorit mediatizarea cazului.

Poliţiştii au publicat o fotografie a bărbatului, cerând sprijin populaţiei pentru găsirea acestuia.

Primarul comunei declara, în 18 septembrie, că verificarea Curţii de Conturi este una periodică şi are loc cel târziu o dată la trei ani.

Angajaţi ai Primăriei afirmau că Dănuţ Blaguescu a fost văzut în 11 septembrie la începerea programului de lucru, respectiv la ora 08.00, însă la momentul sosirii echipei de control a Curţii de Conturi, la ora 08.30, era deja dispărut.

"Şi-a lăsat pe birou telefonul personal, cheile, iar biroul era descuiat, la fel şi dulapurile cu documente", spunea un angajat.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.