Statele Unite lucrează pentru ca un nou summit între preşedintele american, Donald Trump şi liderul nord-coreean, Kim Jong-un, să aibă loc, dar mai este de muncă „pentru a asigura condiţiile potrivite”, a declarat Secretarul de Stat american, Mike Pompeo, scrie Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Acţionăm în acest sens. Dar încă mai este muncă de făcut pentru a ne asigura că vor fi condiţiile bune şi că cei doi lideri se vor afla într-o poziţie din care vor putea face progrese semnificative”, a declarat Pompeo într-un interviu pentru Fox News.

Pompeo a afirmat pentru NBC News într-un alt interviu că speră că întâlnirea să aibă loc „nu prea târziu” şi că doreşte să călătorească la Phenian pentru negocieri înainte ca un summit să aibă loc.

El a precizat, însă, că vor rămâne implementate sancţiunile împotriva Coreei de Nord până când Phenianul va renunţa la arsenalul său nuclear.

„În final, este o decizie care aparţine preşedintelui”, a declarat Pompeo, făcând referire la un nou summit între Kim şi Trump.

„Sunt încrezător că voi putea să călătoresc din nou la Phenian pentru a continua negocierile în curând. Apoi, în scurt timp, sper ca cei doi lideri să se întâlnească din nou pentru a continua să facă progrese privind această problemă importantă pentru întreaga planetă”, a precizat Pompeo.

El a adăugat că au fost făcuţi paşi importanţi în acest sens la summit-ul dintre cele două Corei din această săptămână şi că deşi mai este de muncă, Statele Unite au „răbdarea şi determinarea” pentru a-şi atinge obiectivul.

Referindu-se la sancţiuni, Pompeo a afirmat: „Acele sancţiuni economice vor rămâne implementate până când vom ajunge la sfârşit, până la dezarmarea nucleară finală, cea pe care a promis-o Kim preşedintelui Trump.”

Preşedintele sud-coreean, Moon Jae-in, a anunţat joi, la întoarcerea dintr-o vizită în Coreea de Nord, că liderul nord-coreean, Kim Jong-un, speră la organizarea unui al doilea summit cu Trump.

Trump şi Kim s-au întâlnit pe 12 iunie în Singapore, într-un summit istoric, o ocazie cu care primul şi-a asumat un angajament vag în favoarea ”dezarmării nucleare” a peninsulei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.