Producţia "Hai Hui în timp”, în regia Irinei Grigore, primul film fantasy pentru copii, gen care nu a mai fost abordat după 1989, va fi lansat în primăvara lui 2019. Filmările se desfăşoară în Bucureşti, Deltă, pe litoral.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Firul acţiunii se concentrează pe un grup de puşti care găsesc o metodă inedită de a călători în timp, însă ale căror planuri le sunt permanent ameninţate de personajele negative interpretate de tandemul Cotimanis (domnul Detescu) - Spahiu, un fel de Gargamel şi Azrael moderni şi autohtoni.

A şasea zi de filmări a fost joi, când sesiunea s-a desfăşurat la cofetăria Morpho din Bucureşti, echipa care produce filmul urmând să meargă în perioada următoare în Deltă şi pe Litoral.

Constantin Cotimanis, Nuami Dinescu, Cosmin Seleşi, Mirela Zeţa, Gabi Spahiu, Manuela Ciucur, Ela Prodan, Anca Florescu, Emil Mandanac, Cristian Popa, Ionuţ Grama, Mihai Marinescu, Irina Sârbu si Virginia Rogin fac parte din distribuţia filmului, regia fiind asigurată de Irina Grigore.

Acestora li se adaugă copiii: Maya-Maria Stanciu, Sophia Jambori, Tudor Moşul, Cristian Gurlui, David Hriţcu, Ilinca Dinu şi Horia Rosoga.

"În sfârşit se realizează un film fantasy dedicat copiilor din România şi mă bucur cu atât mai mult că fac parte din acest proiect deosebit. Sunt convins că va fi un succes pentru cinematografia românească pentru că toţi cei angrenaţi în acest proiect sunt nişte profesionişti, iar copiii care vor vedea acest film vor fi încântaţi să descopere atât puşti de vârsta lor cât şi actori cunoscuţi", descrie Cosmin Seleşi.

Actriţa Nuami Dinescu a spus: "Filmul este ceva aparte, este un film vesel, unde se vede bucuria, inocenţa copiilor şi puterea lor de a descoperi, dincolo de realitatea noastră, lucruri fabuloase, care ne ajută şi pe noi adulţii să retrăim copilăria. Prin intermediul acestui film facem paşi în timp şi suntem convinşi că o să vă placă foarte mult".

"M-a atras foarte mult acest tip de proiect pentru că susţine tinerii şi, în special, copiii. E un film cu şi despre copiii noştri, despre cum îi creştem şi ce se întâmplă cu ei", a declarat Anca Florescu.

"Suntem emoţionaţi pentru că ne dăm seama că este un pariu riscant, dar în acelaşi timp foarte frumos pentru că este pentru copii şi nu s-a mai făcut niciodată un film fantasy dedicat lor. Nu vreau să devoalez foarte mult din povestea filmului, dar pot să vă spun că aceşti copii vor călători în timp. Acţiunea se petrece într-un oraş al viitorului, dar nu este Bucureşti 2018, pentru că nu avem repere de timp, este atemporal, şi în care apare un personaj negativ care îi ţine pe părinţi la muncă toată ziua. Copiii vor să îşi salveze părinţii şi intră în tot felul de aventuri, reuşesc să călătorească în timp şi totul se termină cu bine", a povestit Irina Grigore.

"Hai Hui în timp" va putea fi vizionat în cinematografe începând cu primăvara lui 2019. Este o producţie independentă, finanţarea fiind asigurată de către Asociaţia Europeană pentru Promovarea Filmului şi de sponsorizări.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.